Майже рік на КП «Нововолинськводоканал» працюють сучасні прилади: аналізатор рідини люмінесцентно-фотометричний «Флюорат – 02 – 05М» та допоміжне обладнання до нього – термореактор лабораторний Т-200 («Термостат Т-200»). Придбані вони за кошти підприємства.


🧪«Флюорат – 02 – 05М» – найвагоміший апарат для проведення хімічних досліджень. Він призначений для вимірювання вмісту різноманітних компонентів у рідких середовищах фотометричними та люмінесцентними методами.
«Цей сучасний прилад безпечний і зручний у використанні, суттєво економить витрати на дорогі реактиви і час виконання вимірювань. Та найголовніше: «Флюорат – 02 – 05М» визначає вміст нафтопродуктів, АПАР (аніонних поверхнево-активних речовин), фенолів, формальдегідів, ХСК (хімічного споживання кисню)», – наголошує Валентина Ракова, начальник виробничої лабораторії очисних споруд КП «Нововолинськводоканал».


📌Виробнича хіміко-бактеріологічна лабораторія водопроводу і очисних споруд КП «Нововолинськводоканал» НМР була доатестована ДП «Волиньстандартметрологія» – Доповнення №1 від 16.12.2022 року до додатку до свідоцтва про відповідність від 22.03.2021 року №124-01/2021.


👍Наразі суб’єкти господарювання можуть самостійно перевірити, наскільки вони дотримуються Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Нововолинська та смт Благодатне.

Проведення хімічних досліджень складу та властивостей стічних вод, рівень концентрації забруднюючих речовин можна замовити в КП «Нововолинськводоканал» як додаткову платну послугу.

Ознайомитися з вартістю одного дослідження можна на сайті КП «Нововолинськводоканал» НМР (https://www.nowowod.com.ua/) у розділі «Тарифи та послуги» / «Додаткові платні послуги».


КП «Нововолинськводоканал» НМР