Питна вода у Нововолинську не має постійного забруднення. Тобто вона  цілком і повністю відповідає вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної  призначеної для споживання людиною», більш того у нашій питній воді достатньо мікроелементів (вміст кальцію та магнію є оптимальним, а вміст нітратів знаходиться на мінімальному рівні).

По мікробіологічних показниках водопровідна вода, що подається нашим споживачам також цілком безпечна, бо обеззараження її проводиться гіпохлоритом натрію, який добувають зі звичайної солі, шляхом процесу електролізу. Потім проводиться дослідження хлорпоглинності води з водозабірних станцій та визначається точна кількість гіпохлориту натрію, яка потрібна для обеззараження питної води.

Концентрація вмісту залишкового хлору в питній воді, перед її надходженням у водопровідну мережу міста, аналізується щогодинно безпосередньо на Північному та Південному водозаборах підприємства «Нововолинськводоканал».

Лабораторний контроль якості  впливу реагентів, які використовуються у водо підготовці проводиться щоденно фахівцями виробничої хіміко-бактеріологічної лабораторії.     

Застарілі внутрішньобудинкові мережі, які у деяких будинках не міняли з моменту побудови, пориви  та проведення ремонтних робіт у водопровідній мережі міста, обумовлюють перевищення допустимої концентрації заліза загального у водопровідній воді, що викликає хвилю обурень споживачів. Тому часто від населення надходять скарги на «іржаву воду». Жодна скарга від споживачів не залишається поза увагою, на адресу виїжджають працівники лабораторії для відбору зразків,  опісля проводять аналіз води.

В разі перевищень концентрації заліза загального, одразу ж  на місце виїжджає аварійна бригада водопровідних  мереж та  проводиться промивка  труб  на найбільш проблемних ділянках. Після проведених робіт дослідження проводяться повторно, для підтвердження їх якості.

Просимо наших споживачів, у разі  виникнення ознак погіршення якості водопровідної води звертатись з відповідними заявками, чи телефонними зверненнями за тел. (03344) 4-90-25 (моб. тел. 0673321086).

Запевняємо, що працівники нашого  підприємства прикладуть максимум зусиль, щоб по можливості одразу ліквідувати  причину.

Начальник виробничої

 хіміко-бактеріологічної лабораторії

Підприємства «Нововолинськводоканал»                       Аліна  Ясинська