Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» усі житлові та не житлові будівлі повинні бути оснащені комерційними засобами обліку води.


Основні тези закону «Про комерційний облік»

  1. Усе, що ввійшло в будинок – має бути оплачене.
  2. Вимога 100% обладнання будівель і приміщень вузлами обліку.
  3. Споживач має бути забезпечений обліковою інформацією.
  4. Порядок розподілу обсягів спожитих комунальних послуг між споживачами визначено на рівні закону.

Розподіл обсягів водопостачання регламентує ст. 10 Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”. Відповідно до її положень, у багатоквартирному будинку, де одні квартири обладнані квартирними засобами обліку, а інші — ні, споживачі, які не мають індивідуальних лічильників, оплачують послуги згідно із показниками загальнобудинкових лічильників та пропорційно до кількості осіб, які користуються послугами водопостачання.

Нарахування буде проводитися наступним чином: від показників будинкового лічильника віднімається сума показників квартирних лічильників, різниця ділиться на мешканців будинку, у яких немає квартирних лічильників.

Для економного споживання води та відповідно меншого нарахування просимо встановлювати квартирні лічильники.

На виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» КП «Нововолинськводоканал НМР розпочало  поступове встановлення будинкових лічильників на воду.


Тож просимо з розумінням віднестися до встановлення будинкових лічильників та рекомендуємо, абонентам без засобів обліку води встановити квартирний лічильник. Завдяки цьому Ви cплачуватимете кошти лише за  фактично використані послуги, що позбавить Вас від суттєвих щомісячних нарахувань і збереже Ваші кошти.