🔥Хіміко-бактеріологічна лабораторія водопроводу та очисних споруд КП «Нововолинськводоканал» НМР успішно пройшла атестацію та отримала свідоцтво про відповідність системи керування вимірювань від ДП «Львівстандартметрологія» Волинська філія.

Документ засвідчує, що діяльність хіміко-бактеріологічної лабораторії Нововолинськводоканалу відповідає вимогам Державних стандартів України та є технічно компетентною на проведення вимірювань. Свідоцтво про відповідність дійсне протягом наступних 3 років.

🧐🧪Перевіряли лабораторію водоканалу дуже ретельно. Адже останнім часом на її адресу лунало чимало закидів і звинувачень у проведенні неякісних досліджень та некомпетентності. Тож завідувач лабораторії та лаборанти водоканалу під наглядом представників Львівстандартметрологія досліджували у воді концентрації заліза загального, аміаку та іонів амонію, нітритів, хлоридів, кальцію. У результаті показники точності, збіжності і відтворюваності проведених у лабораторії водоканалу дослідів була значно нижчою гранично-допустимих похибок, передбачених ДСТУ!

✅«Лабораторія обладнана сучасним вимірювальним і допоміжним обладнанням. Це дозволяє проводити вимірювання всіх показників якості питної води у відповідності з усіма санітарними нормами і стандартами. Вода, яку ми подаємо споживачам Нововолинської громади, відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 та вимог ДСанПіН №683-22 «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру», – підкреслила Аліна Ясинська, начальник хіміко-бактеріологічної лабораторії водопроводу та очисних споруд КП «Нововолинськводоканал» НМР.

🚰За її словами, контроль якості питної води здійснюється на всіх об’єктах водопостачання міста. Щогодини воду відстежують на вміст залишкового хлору. Щодня її перевіряють за 11 показниками, щомісяця – за 16, раз у півроку – за 22 показниками.

👉Крім потреб Нововолинськводоканалу послугами хіміко-бактеріологічної лабораторії також можуть користуватися інші підприємства, організації чи приватні особи. Зокрема, люди часто звертаються перевірити склад води у своїх криницях чи приватних свердловинах.

Вартість цих послуг дивіться на www.nowowod.com.ua