Підприємство «Нововолинськводоканал» інформує  про намір здійснити  у 2021 році зміну діючих тарифів на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Формування тарифів здійснюється відповідно до річних планів діяльності підприємства, економічно обґрунтованих планованих витрат, техніко-економічних розрахунків, розрахунків з урахуванням ставок податків і зборів, цін на матеріальні ресурси та послуги у планованому періоді, керуючись постановою  Кабінету Міністрів України від 03.04.2019р. №291 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869» та наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №239 від 12.09.2018р. «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення».

            Діючі тарифи для всіх категорій споживачів встановлені підприємству «Нововолинськводоканал» рішенням виконавчого комітету Нововолинської  міської ради № 5 від 17 січня 2020 строком на один рік  і застосовуються з 1 лютого 2020 року наступні:

– централізоване водопостачання –  13,74 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення  – 14,81 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

Основними чинниками, що вплинули на ріст фактичної собівартості послуг водопостачання та водовідведення є:

  • збільшення прожиткового мінімуму відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2020 рік» з 1 грудня 2020р.;
  • зменшення обсягів реалізації послуг водопостачання та водовідведення;
  • збільшення витрат на погашення основної суми кредиту та фінансових витрат.

          Зміна тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення   необхідна для забезпечення беззбиткової діяльності підприємства «Нововолинськводоканал»,  здійснення сплати відсотків за користування кредитом та основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2021 році становить 12,9 млн. грн.

     Згідно поданих розрахунків прогнозовані тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2021 рік зростуть на 18,9 % або 5,39 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 33,94  грн. з

ПДВ  в т. ч.

– централізоване водопостачання – 16,94 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення  –  17,00  грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

      Пропозиції та зауваження щодо  встановлення  тарифів на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  приймаються протягом 10 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення на офіційному веб-сайті підприємства «Нововолинськводоканал» за адресою: vodokanal@nov-rada.gov.ua (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

Адміністрація підприємства «Нововолинськводоканал»