14 грудня 2021 року, за ініціативи начальника КП «Нововолинськводоканал» НМР Богдана Миговича відбулась робоча поїздка на Комунальне підприємство «Ірпіньводоканал» в м. Ірпінь Бучанського району Київської області, яке є лідером України в впровадженні сучасних технологій з очищення питної води.

Ціль робочої поїздки, ознайомлення з роботою станцій очищення питної води в м.Ірпінь та м.Буча з метою впровадження даної технологій для забезпечення мешканців Нововолинської громади якісною питною водою. Спеціалісти КП «Нововолинськводоканал» НМР мали змогу практично ознайомитись з роботою станцій продуктивністю від 400 куб.м/добу до 15000 куб.м/добу, побудованих українською компанією «Діфрано Юніон» ТМ «Organic».

Станції очищення питної води – це автоматизований комплекс обладнання за допомогою якого виконується знезалізнення питної води та очищення її від марганцю, сірководню, механічних домішок, покращує смак та запах води. Принцип роботи: очищення води відбувається методом окислення за допомогою кисню повітря з подальшим фільтруванням через багатошаровий матеріал природнього походження на системі напірних фільтрів. Робота фільтрів повністю автоматизована за допомогою системи керування на базі контролера Siеmens, що виключає необхідність у постійній присутності обслуговуючого персоналу. Очищена вода надходить в резервуари чистої води, а потім у водопровідну мережу. Якість очищення відповідає всім українським та європейським вимогам. Робоча зустріч з представниками КП «Ірпіньводоканал» та ТОВ «Діфрано Юніон» пройшла у щирій і дружній атмосфері та була змістовною і пізнавальною.