Відповідно ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» законодавчо врегульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту. Періодична повірка засобів вимірювальної техніки – повірка, що проводиться протягом періоду експлуатації засобів вимірювальної техніки через встановлений проміжок часу (міжповірочний інтервал).

Наказом Міністерства економічного розвитку України від 13.10.2016 р.№1747 встановлено, що міжповірочний інтервал для всіх лічильників води становить 4 роки. Повірку лічильників треба провести не пізніше закінчення терміну міжповірочного інтервалу, встановленого для даного лічильника, але не більше трьох разів. Гарантований виробником термін експлуатації приладу становить від 10 до 12 років.

Повірку лічильників води мають право здійснювати тільки уповноважені організації. Споживачі мають право вибрати найзручніший спосіб повірки та уповноважену організацію на її проведення.

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором.

Своєчасна повірка лічильників холодної води – це гарантія вірних нарахувань за спожиту воду.

Звертаємо увагу споживачів, що розпломбування та опломбування лічильників холодної води, відповідно до «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630, проводиться лише представником Підприємства «Нововолинськводоканал».

Неповірений лічильник не є приладом обліку, і «Нововолинськводоканал» не має права проводити за ними розрахунки. Якщо вчасно не зробити повірку лічильників води, то нарахування за користування послугами водопостачання та водовідведення буде проводитись відповідно з нормами водоспоживання затверджених рішенням Виконавчого комітету Нововолинської міської ради № 275 від 17.07.2014 р., а це значно більше, ніж Ви споживаєте насправді.     Під час карантину ми не знімаємо лічильники з обліку, навіть якщо ви пропустили термін повірки. Але по можливості радимо робити повірку вчасно.  

У разі якщо лічильник, пройшовши повірку, згідно з довідкою був визнаний непридатним до використання, споживачу необхідно звернутись на   підприємство «Нововолинськводоканал».

У місячний термін, з дня  Довідки про непридатність до експлуатації приладу обліку, необхідно провести  заміну лічильника на новий.  В разі не виконання даної  вимоги оплата за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення буде нараховуватись згідно норм споживання.

Згідно п.15 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» проводиться  у строк ,що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги в такому порядку: з централізованого постачання  холодної води – згідно з середньомісячними показаннями  засобів обліку за попередні три місяці.

У разі несвоєчасної повірки лічильника в зазначений термін, абоненту буде проводитись нарахування за водопостачання та водовідведення, згідно норм водопостачання на кожного прописаного абонента, до дня виконання повірки лічильника.

Вартість періодичної повірки (у т. ч. демонтажу, транспортування та монтажу після повірки) 1 водолічильника – 288,83 грн., 2-ох – 392,60 грн., 3-ох – 496,37 грн., 4-ох – 600,16 грн. 

Для правильності проведення нарахувань за спожиті послуги Ви зобов’язані вчасно подавати показники лічильників з 15 по 30 число кожного місяця за телефонами: 03344-24819, 22966, 067-3320522, на електронну адресу vodokanal@nov-rada.gov.ua, в особистому кабінеті на сайті підприємства https://www.nowowod.com.ua, або особисто в Абонентський відділ підприємства «Нововолинськводоканал» пр. Перемоги, 20. Графік роботи відділу з вівторка по четвер з 08.00 – 17.00 год., в п’ятницю з 08.00 – 16.00 год.

З питань повірки лічильників  Ви можете звернутися  на дільницю повірки лічильників в приміщенні Водоканалу за тел. (03344) 2-29-66, 0673320501, або пр-т Перемоги, 20, м. Нововолинськ.  Графік роботи: понеділок-четвер з 8:00 до 17:00 години, п’ятниця з 8:00 до 16:00 години, перерва на обід з 12:00 до 12:48, для уточнення дати проведення робіт по демонтажу Вашого приладу обліку.

Адміністрація підприємства «Нововолинськводоканал»